dilluns, 8 de desembre del 2008

El SAGA no dóna la talla

El SAGA (Sistema d'administració i Gestió acadèmica) ha tornat a fer el ridícul i no és la primera vegada i segurament tampoc la darrera. De fet, el SAGA és un exemple més del funcionament real del Departament d'Educació, on darrera de bones paraules i intencions, només hi ha fum. I és que el Departament s'ha convertir en això justament, venedors de fum. Però no em vull desviar del tema i ens centrarem en el SAGA.
Resulta que el programa que utilitzem per avaluar als alumnes de l'ESO i del Batxillerat, no avalua el primer de batxillerat, anomenat LOE. I com és que el programa per avaluar no avalua? Ni idea, suposo que no han arribat a temps a fer-lo funcionar i adaptar-lo als canvis en el batxillerat. Sorprenent ? Doncs no, aquest aplicatiu ja ens té acostumats a això i a molt més. Aquest programa treballa en línia i li encanta penjar el servidor de la XTEC el dia i l'hora que avaluen tots els centres de Catalunya, sort que els professors encara tenim un paper i una calculadora per fer a mà, el que hauria de fer el SAGA.
El més curiós és que he anat a la web del SAGA i em dóna la sensació que per ells és normals tenir aplicacions que ells anomenen de contingència. La mateixa web ens informa i ens diu “Us informem que l'apartat Batxillerat LOE trobareu disponible el tutorial de l'aplicació de contingència. S'està treballant per a que en pocs dies, i no més tard del dia 15 de desembre, estigui disponible el programa.” Sort que no és més tard del dia 15, sinó el treuen en època de vacances escolars. Nosaltres tanquem les avaluacions el 16 i ja podeu imaginar com estan els nervis en l'equip directiu. Si tenim en compte, que a més de fallar com una escopeta de canyes, mai compleixen els terminis, ja us podeu fer una idea.
Finalment, només em queda donar un consell als responsables del SAGA. El dia 15 podeu treure l'aplicatiu de contingència, penjar el servidor i enviar-nos un correu que digui : “bon Nadal a tots els professors del vostre amic fidel, SAGA!

Quin cap que tinc!!!, marxava sense aconsellar-vos que veieu el tutorial que ens han preparat pel batxillerat. No és pot explicar, però fins i tot hauran pagat a algú perquè faci aquesta obra mestra sobre tutorials i ensenyament.