dilluns, 24 de març del 2008

Amposta. Ciutat franquista

Estava escoltant un dia de setmana santa, radio La Ràpita i van donar una notícia que em va deixar perplex. A la ciutat d’Amposta encara hi ha dos carrers amb noms Franquistes. Al regidor de participació ciutadana no se li va acudir res millor que fer una espècie de consulta popular a la gent dels carrers afectats, d’una manera poc ortodoxa. Va enviar una carta als afectats, segons explicava l’emissora de ràdio, amb un full que podien retornar, si volien, indicant si volien mantenir els noms dels carrers o no i el motiu. Si no vaig entendre malament només 36 persones es van definir i la majoria van dir que els hi suposaria una despesa econòmica el canvi de nom i que preferien mantenir l’actual.

Segons la meva opinió, a l’equip de govern de l’ajuntament d’Amposta, de CIU, se’ls hi hauria de caure la cara de vergonya de mantenir noms franquistes en la seva ciutat. Hi ha moltes maneres de fer participar als ciutadans i també molts sistemes, però aquest és, sens dubte, el menys adequat.

Espero que l’ajuntament d’Amposta rectifiqui i que CIU intervingui, per a no permetre que quedin ciutats franquistes en el nostre territori. Si teniu problemes per trobar noms podeu provar amb democràcia, justícia, pau, llibertat, o d’altres, que ens ajudin a recordar el que a molts ciutadans se’ls hi va negar durant tants anys de dictadura.

També els hi recomano, que en lloc de tenir una regidoria de participació, utilitzin la despesa que suposa per ajudar als veïns dels carrers afectats a fer el canvi de documentació, d’una forma senzilla i gratuïta.