dimarts, 22 de gener del 2008

La Viquipèdia arriba als 100 000 articles

Aquests dies estem d'enhorabona, la Viquipèdia s'ha fet gran. Arribar als 100 000 articles és un èxit per a tothom, pels promotors de la Viqui, pels col·laboradors i sobretot per a la nostra llengua. El català ocupa el 17è lloc de les 253 llengües en que podem trobar articles de la Viquipèdia. Si mirem les llengües que també han superat aquesta xifra màgica, estem al costat de les grans, i per a una llengua com la nostra, sense estat, constantment atacada és un gran merit i un motiu per a l'esperança.
Però ara entre celebracions hem de fer una reflexió important. Ara que ja hem aconseguit un nombre important d'articles, cap a on ens hem de dirigir? Aquesta marató ens ha portat a un gran èxit, però pagant un preu important, la qualitat dels articles. Hi han articles magnífics, però hi han també molts que simplement contenen deu línies per a poder aparèixer a les estadístiques. Jo que sempre tinc obertes la Viquipèdia en Català, Castellà i Anglès es nota molt la diferència de qualitat en molts articles. Per tant, crec que perquè la Viquipèdia sigui realment útil haurem de fer un esforç per a la qualitat. Jo particularment, que col·laboro esporàdicament amb la Viquipèdia dedicaré els meus esforços a fer o traduir articles de qualitat sense obsessionar-me per a aparèixer en les estadístiques com una màquina de generar articles.
Us convido, si encara no sou col·laboradors, a participar de la nostra Viquipèdia, perquè és un projecte que realment val la pena participar, encara que sigui esporàdicament.