dilluns, 13 d’octubre del 2008

A Fortis celebren la crisis

A finals de setembre Bèlgica, Holanda i Luxemburg van haver d'injectar 11.200 milions d'euros per nacionalitzar parcialment Fortis i evitar la seva fallida.

Quan una empresa com Fortis està a punt de fer fallida, vol dir que els seus directius en són responsables, per la seva mala gestió i fins i tot, per la seva irresponsabilitat. Però sí només s'injecta diners, però no es depuren als responsables, és converteix en un mal exemple. Podem fer-ho tant malament com puguem que sempre ens vindran a ajudar i nosaltres no patirem les conseqüències. Això és el que devien pensar els directius de Fortis.

I és clar, això s'ha de celebrar. Fortis va convidar a 50 persones en un dinar al restaurant lluís XIV de Mònaco, el més luxós del principat i es van gastar uns 150.000 euros, és a dir, un menú de 3.000 euros per convidat. No sé si després van aprofitar per anar a jugar al casino, ja que no hi ha res millor que jugar amb els diners dels demés i si s'acaben que et donin més. Això passava mentre els petits accionistes havien perdut pràcticament tots els diners invertits. Potser és cert que tots patirem la crisis, però no hi ha dubte que sempre és millor que t'agafi amb l'estómac ple.