dijous, 16 d’agost del 2007

EL salvador de Rodalies

Per resoldre els problemes de Rodalies, s’ha enviat al senyor Víctor Morlán, secretari d’Estat d’nfrastructures i Planificació en persona, a Catalunya i el primer que ha fet és instal·lar-se a Barcelona. Doncs comencem bé, si ha vingut a solucionar el tema de Rodalies, no s’hauria d’haver instal·lat a les rodalies de Barcelona? Aquest senyor hauria d’agafar el tren cada dia per poder comprovar in situ i en persona el funcionament del servei i veure cara a cara a les persones a les que porten més d’un any fent la vida impossible o més ben dit, els que queden, els que no han optat per un altre mitjà de transport.

Doncs es veu que no cal, simplement des d’un despatx climatitzat, assegut en una d’aquelles cadires ben cares i ben comodes i una taula plena d’informes i dades sobre les Rodalies, ordinadors, telèfons mòbil (per trucar a la famía que té a Madrid, pobret) i tot solucionat. És reunirà amb les persones més influents de la ciutat com l’alcalde, polítics i demés personatges que no utilitzen mai el transport públic i per tant són grans experts en Rodalies. He mirat per internet (Sant Google) i en la Web del Ministeri de Foment es pot llegir que el Sr Morlan és advocat de professió i jo ja no entenc res. La propera vegada que necessiti fer obres al meu pis, trucaré a un advocat i si no m’ho fa bé, trucaré a un paleta per interposar una demanda en contra seva.

Jo opino que un dels problemes de Rodalies és que hi han masses, mal anomenats, experts en els despatxos perden el temps intentant justificar el que és injustificable amb frases del tipus “demano disculpes i paciència” (per a dir això se li paga un sou?) i masses pocs professionals de prestigi treballant sobre el tema. Busqueu el millor Enginyer de Ponts i Camins que hi hagi, deixeu-lo treballar, sense polítics que li facin perdre el temps i ja veureu com soluciona el problema per sempre més.