dimecres, 8 d’agost del 2007

Un altre món. Un llibre d'Arcadi Oliveres

Aquest llibre és l’última publicació d’Arcadi Oliveres a través de l’editorial Angle (ISBN 84-96521-31-1). Segons podem llegir en el mateix llibre Arcadi Oliveres és doctor en ciències econòmiques, professor de departament d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i president de Justícia i Pau. És també president del Consell Català del Foment de la Pau, de la Federació Catalana d’ONG per la Pau, de la Fundació Universitat internacional de la Pau de Sant Cugat del Vallès, de FOCIR (Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes) i de l’Associació Lectura Fàcil. D’altra banda, és membre actiu de la Societat Catalana d’Economia, del consell assessor d’ATTAC i vocal del patronat del Casal d’Europa de Sabadell.

És un llibre realitzat amb un llenguatge molt senzill i entenedor que ens parla sobre les possibilitats d’un altre món. Molt recomanable, per aquelles persones que discrepen o no els hi agraden el tipus de societat en la que vivim i que s’adonen de les grans injustícies que es porten a terme.

He de reconèixer que tinc un gran respecte i una simpatia personal per l’Arcadi Oliveres. He llegit alguns llibres seus i he tingut l’oportunitat d’escoltar alguna conferència seva. El considero una persona ben informada, cosa que avui en dia no és tan senzill, degut als grans interessos que hi ha darrera dels grans mitjans de comunicació. Ens fa re capacitar sobre fets que passen i que en principi res tenen a veure, i en realitat estan unides per lligams i interessos obscurs que passen per alt per a la majoria de nosaltres. També ens ajuda a reflexionar que tenim molt a dir i moltes coses a fer, per què un altre món sigui possible.