dilluns, 11 de febrer del 2008

Felicitats Penya !!!!

Avui és un gran dia pel basquet català. La Penya ha guanyat la copa i torna a estar a l'elit del Basquet, un lloc que no hauria d'haver perdut mai.

Després d’una copa vibrant, de derrotar al Pamesa, Madrid i Tau, la Penya ha donat una lliçó de basquet de qualitat i de talent gràcies a tot l’equip i especialment a en Rudy i en Ricky que sense cap mena de dubte tenen el seu futur a la NBA.

Ara no em vull apuntar a cap medalla, sempre he estat seguidor del Barça, encara que a vegades em decepcioni. Tot i així, tots hem de reconèixer que el bressol del Basquet és Badalona. Recordem que va ser el primer equip català en guanyar l’Eurolliga i que just després i per greus problemes econòmics va caure en un pou sense fons, que de mica en mica ha anat sortint. Recordem els temps difícils que regalaven una cafetera si et feies soci, quan no podien omplir el seu magnífic pavelló esportiu.

Avui s’ha de recordar també al seu entrenador, l’Aito, molts cops menyspreat perquè no té nom d’un país de l’est, però que sempre ha portat als seus equips a disputar els campionats més importants i el seu president, en Jordi Villacampa, que va ser un extraordinari jugador i que va agafar la presidència del club en un moment difícil i que ha demostrat que es tant bon president com jugador.

Avui és un dia perquè els socis i seguidors de la Penya ho celebrin al màxim, però estic convençut que aquest equip estarà disputant el títol de lliga i espero que l’any vinent torni a l’eurolliga amb els grans d’Europa.

És inevitable comparar el format de copa que celebra el Basquet amb el del Futbol. Un cap de setmana vibrant de Basquet, amb partits de gran qualitat i emoció, ja que la majoria de partits s’han decidit en el últims segons, realment fan afició. En canvi, el futbol amb una fórmula caduca perd any rere any el prestigi que tenia i només serveix com a consolació per algun equip despenjat de la lliga. Potser el futbol és l’esport rei, però sens dubte, no ho és per l’espectacle, simplement ho és per la supremacia mediàtica que té respecte a d’altres esports.